Onsdag den 18. marts

Dagbogsbillede ML18032020
Michelle Lyngsdal - dagbogsforfatter
Michelle Lyngsdal 

Jeg har besluttet at prøve at være så lidt på Facebook, som min afhængighed nu kan klare. På den ene måde viser de sociale medier deres værd lige nu, men på den anden side har jeg svært ved at blive ved med at se links til artikler og delte opråb fra sundhedspersonale. De konstante nyheder, der af og til kan føles som dommedagsprofetier, pirker en del til min barndoms ekstreme angst for atomkrig og atomvinter.

Af og til gemmer jeg en artikel, fordi den måske kan være spændende at bruge i undervisningen. I hvert fald kunne det være interessant at prøve at tælle, hvor mange gange ordene ’krise’, ’kritisk’ og ’kollaps’ optræder.

Dagens onlineundervisning af 8.d blev rykket fra kl. 9 til kl. 13. De så noget mere friske ud, de unge mennesker. Nogle af dem er ved at krepere over mængden af skolearbejde, mens andre allerede nu siger, at de hellere vil være i skole end at sidde derhjemme og glo.

Efter at jeg havde gennemgået, hvad de skal inden vi ses igen, blev jeg hængende sammen med nogle af pigerne. Det var hyggeligt, og jeg blev lige opdateret på, hvem der (stadig) er kæreste med hvem.

I morgen skal de have et af naturfagene, så jeg har ’fri’, så det bliver nok til puslespil og podcast. Jeg er i gang med en podcast, der hedder ’No Such Thing as a Fish’. Er man til random facts, så er den fantastisk. Jeg ved f.eks. nu, at alle træer i Melbourne har hver deres mailadresse. 

 


 

Dorthe Krejlgaard - coronadagbog
Dorthe Krejlgaard Nielsen

Dronningen var forrygende. Intet mindre. Håber at eleverne så og lyttede med. Dronningen har altså en eller anden form for nu-snakker-mor-og-du-lytter-punktum aura som alle respekterer. Hun er vores moralske kompas. Tak Deres Majestæt.

Så ramlede vi ind i onsdag, midt i arbejdsugen. Jeg savner eleverne og mine kollegaer. Meget faktisk. Heldigvis havde min kollega Preben indkaldt alle på Viby Skole til et prøve-konference-opkald på … vent jeg skal lige søge på Google først … Google Meet. Ja! Det var simpelthen så godt at se og snakke med kollegaer igen. Efterfølgende blev vi helt ivrige og lavede et udskolingsdanskmøde online. Armen altså, hvor det kører. I morgen har jeg indkaldt eleverne til virtuelt møde på Google Meet. Jeg er faktisk lidt oppe at kører over det.

De fik i øvrigt alle sammen lagt deres hjemmeskoleskema ud. Snapchat virker på teenagere 😊

Heldigvis passer jeg mine forældres hund, Freja, så jeg får frisk luft flere gange om dagen. Det er virkelig rart. Hun er i øvrigt fuldstændig ligeglad med corona og restriktioner. Lige nu ligger hun under skrivebordet ved mine fødder, så ved hun, hvor jeg er. Mine forældre er i Malaysia langt ude på bøhlandet, et længerevarende ophold. De kan først komme hjem mandag d. 30. marts. Heldigvis er de ved relativt godt helbred, og har det godt. Alligevel er jeg en smule bekymret, hvad nu hvis …

PS. Det fungerer rigtig godt at have P8 Jazz kørende i baggrunden. Ingen snak om virus, bare lækker musik.

Om lærerdagbogen

Følg to læreres dagbog fra den nye arbejdshverdag.

Michelle Lyngsdal arbejder til dagligt på Engdalskolen og Dorthe Krejlgaard er på Viby Skole.

I dagbøgerne kan du læse mere om de tanker, de gør sig midt i en coronatid, hvor skoler er lukket og elever undervises igennem en skærm.

(Personerne optræder under opdigtede navne i dagbogen).