Arrangementer og kurser Seniorarrangementer

Rundvisning i Tinghuset - foråret 2019

Besøget i Tinghuset i Aarhus var en rigtig dejlig oplevelse, som også en del medlemmer havde glædet sig til. Desværre var der kun plads til 30 personer, og flere havde tilmeldt sig forgæves. Vi gentager besøget til september og håber at kunne glæde andre til den tid.

Af Jonna Andersen

- Vi har fået Danmarks smukkeste tinghus. Man kan kun blive glad og stolt over at få lov til at arbejde i sådan et hus, og renoveringen af et så vigtigt og centralt hus er jo også med til at bevare et stykke kultur og historie i Aarhus, siger en medarbejder ved retten.

Retten i Aarhus har fået nye og sikrede lokaler i Tinghuset på Vester Allé i Aarhus. Staten har investeret 60 millioner kroner i at føre det over 100-årige hus nænsomt up to date. Ved moderniseringen har man inddraget 4. etage i det store hus, og i niveau med det store ur i facaden og med udkik til Aros’ regnbue er der nu indrettet kontor til retspræsidenten, og rettens 12 kvindelige dommere har fået hvert deres kontor her. De nu i alt 14 retssale har fået pastelfarver som mint og gul på en del af væggene, og farverne er bl.a. valgt i forhold til dagslys. Smukke paneler pryder de fleste vægge, og der er ikke levnet plads til megen kunst, hvilket heller ikke er nødvendigt. Udtrykket i retssalene er mere funktionelt og enkelt, mens fællesarealerne i videst mulig omfang er holdt i deres eksisterende arkitektoniske udtryk.

Kunstneren Marianne Grønnow har stået bag glasbeklædningen til bygningens indvendige glaselevator, og kunstneren Hans Krull har malet et kæmpestort maleri, der præger hele førstesalen.

Retten i Aarhus har også til huse i Kannikegade, men fra 2020 bliver retten samlet i Vester Allé, da bygningen der husede Erhvervarkivet bliver inddraget.

Vi ser frem til et nyt arrangement til den tid, hvor den fredede bygning står færdigrenoveret.