Arrangementer og kurser Seniorarrangementer

Udflugten til Samsø juni 2022

Udflugten i år gik til Samsø med færgeoverfarten Hou – Sælvig. I alt 2 x 49 seniorer havde en rigtig dejlig oplevelse på den smukke ø.

Første stop på turen var et besøg på Falkecenteret, hvor vi så et fantastisk show med bl.a. falke, ugler og ørne fremvist af meget dygtige falkonerer, og hvor vi som publikum kom helt tæt på de flotte rovfugle.

Frokosten blev serveret på restaurant Skipperly i Ballen og bestod af en sildeanretning efterfulgt af en platte med lækkerier. Videre i Ballen besøgte vi Energiakademiet, hvor vi også fik tid til en kop kaffe. Energiakademiet er en projektorganisation, som arbejder med konsekvenserne af klimaforandringer, og det er samtidig et fysisk samlings- og mødested for alle slags mennesker med interesse for bæredygtig samfundsudvikling. Selve bygningen er et langhus og foredragsholderen fortalte, hvordan det er opført ud fra økologiske grundprincipper. Han fortalte også om øens arbejde med vindmøller og havmøller, og om øens planer om at være fossilfri i 2030. Resten af Danmark satser på at nå det i 2050.

Køreturen nordpå gik forbi Kanhavekanalen, ud forbi Langør og Stauns fjord og videre til Nordby. Her var der kort tid til at se gadekæret og besøge Samsø Bryghus og få stillet sulten med en lille sandwich inden turen gik hjemad igen. Vi var på farten i 12 timer den dag, men det var 12 gode timer med dejlige oplevelser for mange sanser.