Lærerdagbog i en coronatid - marts 2020

Her kan du læse to læreres dagbogsindlæg fra den nye arbejdshverdag, der ramte dem og alle andre i kølvandet på COVID-19 og nedlukningen af det danske samfund. Michelle Lyngsdal arbejder til dagligt på Engdalskolen og Dorthe Krejlgaard er på Viby Skole. I dagbøgerne kan du læse mere om de tanker, de har gjort sig i en tid, hvor skoler har været lukket og genåbnet og elever blevet undervist igennem en skærm. (Personerne optræder under opdigtede navne i dagbogen).
Tirsdag den 31. marts Tirsdag den 31. marts

Dagen inden det blev meddelt, at landet blev lukket ned, så jeg en kort video fra Kristeligt Dagblad på Facebook. En meget alvorlig læge sagde: ”Vi lever i en periode, hvor alt kan ske”. Det har jeg gået og smågrinet af siden. I hvilken periode af verdenshistorien har det ikke været sådan?

Mandag den 30. marts Mandag den 30. marts

Hold nu op hvor er jeg træt af digitale lærings- og kommunikationsplatforme, der går ned på stribe. Altså, sådan virkelig frustreret over det. Eleverne bliver forvirrede og sender sms´er i hobetal.

Weekenden den 28. - 29. marts Weekenden den 28. - 29. marts

Vilkårene ved kulturfagene er, at afgangsprøverne er måske-prøver. Vi ved først sent i 9. klasse, om vi skal have eleverne op. Men i år er det ikke bare måske-prøver, men måske-måske-prøver.

Fredag den 27. marts Fredag den 27. marts

Arbejdsdagen og -ugen sluttede af med fælles onlinemøde for alle voksne på Viby Skole. Vi quizzede og fortalte gode historier. En helt genial og glædesspredende måde at gå til weekend på.

Torsdag den 26. marts Torsdag den 26. marts

8.z arbejder simpelthen så flittigt på FrontRead, altså de 20-25 minutter de må, hver dag. De holder fast. Stærkt gået.

Onsdag den 25. marts Onsdag den 25. marts

Eleverne virkede opgivende i dag. Mange sagde, at de keder sig helt vildt. Med kahytfeber i øjnene talte de om forskellige hvad-nu-hvis-scenarier.

Tirsdag den 24. marts Tirsdag den 24. marts

Loven om nødundervisning, den der blev vedtaget i sidste uge, sammen med en helt bunke andre nødlove, er stadig lidt af et mysterium for mig. Hvad indeholder den lov egentligt?

Mandag den 23. marts Mandag den 23. marts

Selvom man kan sige, at udmelding om fortsat lockdown ikke kom som nogen overraskelse, frustreres jeg alligevel. Jeg savner mine kollegaer, mine elever og et liv, der ikke foregår i slowmotion. Lige nu er der virkelig lang tid til den 14. april.

Weekenden den 21. - 22. marts Weekenden den 21. - 22. marts

Jeg har haft 9.b siden de var 0.b, og jeg har altid tænkt, at jeg gerne vil have dem til eksamen, for det vil være sådan en fin sløjfe at binde på det lange forløb, vi har haft sammen.

Fredag den 20. marts Fredag den 20. marts

I dag oplevede jeg noget positivt. Jeg sad alene med fem elever og fik hjulpet dem med brainstorm og forslag til, hvordan de skulle konstruere skelettet af deres opgave. Vi brugte næsten en time sammen, og det er jo ren luksus i forhold til den tid, vi har til individuel vejledning i dagligdagen.

Torsdag den 19. marts Torsdag den 19. marts

Når man ikke må arbejde på skolen, må man jo arbejde et andet sted. I dag sad jeg i solen på min yndlingsstrandplet langt fra Aarhus. Der var ingen grund til at huske at holde afstand derude, for der var kun mig, lærkerne og enkelte måger.

Onsdag den 18. marts Onsdag den 18. marts

Jeg har besluttet at prøve at være så lidt på Facebook, som min afhængighed nu kan klare. På den ene måde viser de sociale medier deres værd lige nu, men på den anden side har jeg svært ved at blive ved med at se links til artikler og delte opråb fra sundhedspersonale.

Tirdag den 17. marts Tirdag den 17. marts

Endnu en hilsen til elever og forældre på Facebook fra undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil. Mon nogle af hendes mange rådgivere har fortalt hende, at skoleelever ikke bruger fjæsbogen?

Mandag den 16. marts Mandag den 16. marts

Hjemmebrygget kaffe, ahhh, slet ikke så tosset.

Torsdag den 12. marts - og weekenden

Torsdag den 12. marts var den mærkeligste arbejdsdag, jeg nogensinde har haft. Den første lockoutdag og den dag 5.a og jeg fandt en død fisk på Katrines bord og blev overhalet indenom af lukningen af alle landets skoler og offentlige arbejdspladser.

Om lærerdagbogen

Følg to læreres dagbog fra den nye arbejdshverdag.

Michelle Lyngsdal arbejder til dagligt på Engdalskolen og Dorthe Krejlgaard er på Viby Skole.

I dagbøgerne kan du læse mere om de tanker, de gør sig midt i en coronatid, hvor skoler er lukket og elever undervises igennem en skærm.

(Personerne optræder under opdigtede navne i dagbogen).