Arrangementer og kurser Seniorarrangementer

Foredrag med generalsekretær for Dansk Røde Kors, Anders Ladekarl

RØDE KORS – ALTID TIL STEDE – fordi det nytter at hjælpe

Af Jonna Andersen

Seniorklubbens foredrag med generalsekretær Anders Ladekarl var en rigtig god oplevelse, hvor han meget engageret berettede om Røde Kors' arbejde i Danmark og i alverdens lande.

Det største indsatsområde for tiden er Ukraine. Dels hjælper man i landet med mad, hygiejneartikler, materialer og værktøj, dels hjælper man uden for landet med at finde husly til de kvinder og børn, der er flygtet fra krigen.

De lokale afdelinger af Røde Kors i udlandet hjælper lige nu efter jordskælvet i Tyrkiet og Syrien, de hjælper i Etiopien, hvor der er hungersnød efter 6 manglende regnsæsoner, og de hjælper i Afghanistan, hvor de driver 32 hospitaler for bl. a. at redde unge mennesker, der er blevet ramt af landminer. Det er blot nogle af de steder, hvor der ydes humanitær og økonomisk hjælp.

Der er brug for megen hjælp, og nye udfordringer skyldes klimaforandringerne, og naturkatastroferne er 10-doblet de senere år.

Røde Kors blev stiftet i 1863 og 192 lande har underskrevet Genevekonventionen, og organisationen er verdens største hjælpeorganisation. Alle lande arbejder med forskellige tiltag, men for dem alle gælder det, at de er neutrale og upartiske.

I Danmark er der 40.000 frivillige i 202 afdelinger, der arbejder med socialt arbejde, førstehjælp, samaritter og beredskab, sundhedsklinikker samt genbrugsbutikker.

Ved den seneste Danmarksindsamling blev det til i alt 700 millioner kroner!